Magyar     EnglishAlkalmazása:

Keringési zavar talaján kialakult trófikus fekély kezelése NO-val és levegő plazmával
Application of exogenous NO and air plasma in the treatment of the trophic ulcers of the vascular etiology PDF

Klinikai vizsgálatok bizonyították a NO terápiás hatékonyságát mind krónikus pangásos eredetű (vénás elégtelenség), mind artériás keringési elégtelenség (isémia) talaján kialakult fekélyek esetén.

Fekély

Vissza a tetejére

Diabéteszes láb kezelése
The NOx-containing gas flows in the treatment of the ulceronecrotic defeats of feet in the patients with diabetes mellitus PDF

Diabéteszes láb

A diabéteszes láb a DM egyik leggyakoribb szövődménye, a betegek mintegy 15%át érinti. Az elhúzódó hiperglikémia megzavarja a metabolikus kaszkádokat, jelentőse csökkentve ezzel a szöveti NO termelést. Az alacsony endogén NO szint a szomatikus és vegetatív idegrendszer neurorgulációs folyamatainak zavarát (diabéteszes neuropátia), valamint mikrocirkulációs zavart is okoz.

E tényezők együttesen hozzájárulnak a fekélyek kialakulásához, másodlagos fertőzések pedig gennyes szövődményekhez vezetnek. A kedvezőtlen szöveti feltételek mellett ezen fekélyek gyógyulása rendkívül lassú.

Vizsgálatok során diabéteszes betegekben már az első NO kezelés hatására csökkentek a gyulladásos tünetek, és megindult a fekélyalap feltisztulása. A granulációs szövet megjelenése neuropátia talaján kialakult fekélyek esetén átlagosan a kezelés 4. napjára esett. A sebszél epitelizációja észlelhetően felgyorsult (1-1,5mm 3-4 naponta). 10 kezelés hatására minden betegnél javulás volt megfigyelhető, a fekélyek az eredeti méretük 1/3 - 1/4-ére csökkentek. A gyógyulási periódus minden beteg esetén lerövidült. A kezelés során NO-CGF mellékhatást nem tapasztaltak.

A NO kulcsfontosságú szerepet tölt be az idegi és vaszkuláris szabályozásban, valamint közvetetten serkenti a sejtproliferációt és a differenciációt ezáltal hozzájárul a gyógyulás folyamatához.

A diabéteszes láb kezelésében az exogén NO terápia (Plason terápia) hatása megalapozott, a megfigyelések lehetővé teszik a széles körű klinikai elterjedést.

Gennyes gyulladás

Gennyes lágyrészgyulladások kezelése PDF
Use of exogenous NOx and air plasma in the treatment of the pyoinflammatory diseases of soft tissues

Gennyes gyulladás

Fekélyes és gennyes gyulladások esetén már a első NO kezelés hatására a perifokális gyulladás és ödéma jelentős csökkenését tapasztalták.

Gennyes gyulladás

Vissza a tetejére

Onkológiai betegek sebeinek kezelése PDF

Application of an apparatus “PLASON” in the treatment of wounds, wound and beam pathology in the oncologic patients

Onkológiai betegek körében nagyobb kockázata van a posztoperatív komplikációk kialakulásának (sebek elfertőződése, elhúzódó sebgyógyulás)

Onkológiás eset
Onkológiás eset

Vissza a tetejére

Égési sérülések kezelése Plason –terápiával

Égési sérülés
Égési sérülés
Égési sérülés
Égési sérülés
Égési sérülés
Égési sérülés
Égési sérülés

Vissza a tetejére

Lövési sérülések PDF

Vissza a tetejére